null

Меню сайта
Поиск
Случайное фото
Наши товарищи
Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

Коминформ

Сумской обком КПУ

Коминформ
 
Головна » 2017 » Март » 21 » Привіт Ющенкові від слідчих із Відня!
11:48
Привіт Ющенкові від слідчих із Відня!

В Австрії заарештували цікаву фігуру -- колишнього радника "помаранчевого" президента. Віденська поліція затримала українсько-сирійського бізнесмена Хареса Юссефа, який є фігурантом справи, порушеної проти українського олігарха Дмитра Фірташа в Іспанії.

Речниця віденської прокуратури зазначила, що затримання відбулося на підставі європейського ордера в рамках справи, яка стосується підозр Фірташа у відмиванні грошей, пише газета Експрес.

Іспанські ЗМІ, з посиланням на слідство, писали, що Юссеф розпоряджався потоками грошей, які надходили йому від Фірташа. Відомо, що бізнесмен сирійського походження багато років вів справи в Україні, зокрема в нафтогазовій справі. А також був радником президента Віктора Ющенка. Впродовж останнього часу жив у Відні, де розташований центральний офіс його компанії. Докладніше про людину, яка є ланкою зв'язку одіозного олігарха Дмитра Фірташа з президентом Ющенком, ми говорили з Олегом Рибачуком, колишнім керівником Секретаріату Президента України.

-- Хто ж він такий, Харес Юссеф, колишній радник Віктора Ющенка?

-- За доступною про нього інформацією, Юссеф приїхав до колишнього Радянського Союзу ще в 1982 році. З навчанням на військового ніби не склалося, тож наприкінці 1980-х -- початку 1990-х закінчив у Києві інститут народного господарства. Потім займався бізнесом у різних сферах економіки -- зокрема, в енергетиці та металургії. У 2004 році організував лікування Віктора Ющенка після його отруєння діоксином, залучивши до цього власного лікаря -- швейцарського професора Жана Сора. Підтримував фонд “Україна-3000” Катерини Ющенко та інші ініціативи Віктора Андрійовича. У 2007 році його називали серед 200 найвпливовіших українців.

-- Ви були особисто знайомі з Харесом Юссефом?

-- Не просто знайомий -- це людина, яку я звільняв з посади радника з інвестиційних питань, коли став керівником Секретаріату Президента. Але після того, як я пішов із посади, він знову повернувся у президентські радники. Це людина, яка має каламутне минуле. Власне, через це я і наполягав на його звільненні. З цього приводу в мене була важка розмова з Віктором Андрійовичем.

-- А які з ним проблеми?

-- Ставши керівником Секретаріату, я почав з'ясовувати, хто працює радниками в Президента. Подав запит до СБУ стосовно всіх радників на громадських засадах. І стосовно Хареса Юссефа отримав довідку про те, що історія цього пана дуже дивна. СБУ стверджувала, що він був причетний до роботи російських спецслужб на Близькому Сході, причетний до багатьох нелегальних, кримінальних речей. Були логічні підозри, що й в Україні діяв як агент впливу спецслужб Росії. Тому мене сьогодні зовсім не дивує те, що його затримали у Відні. Він дуже контраверсійна постать. -- Чому ж Віктор Ющенко вперто хотів бачити Хареса Юссефа своїм радником?

-- Юссеф товаришував із другом дитинства Віктора Ющенка, уродженцем його рідного села Хоружівки -- Михайлом Дорошенком. За словами останнього, Харес Юссеф був одним із серйозних донорів президентської кампанії Ющенка. Маючи сильний вплив на Президента, саме Михайло Дорошенко зробив багато сумнівних кадрових призначень. Як я розумію, саме ці люди зблизили Ющенка з Фірташем, порекомендували Президенту олігарха на роль посередника в постачаннях газу з Росії.

-- Чи може затриманий сирієць дати покази на всіх, хто причетний до сумнівних газових оборудок ще з часів Ющенка? Чи може бути, що Віктора Ющенка теж захочуть допитати?

-- Усе може бути. Допитати в цій справі можуть і багато інших людей. Думаю, що Фірташ, як й інші українські олігархи, мав стосунки з багатьма українськими політиками, що побували і владою, і опозицією. Через те Україну й називають країною, де править олігархат. Така, на жаль, реальність. До речі, Віктор Андрійович і нині не сторониться Фірташа. Коли розгорівся скандал навколо затримання олігарха, їх удвох із Ющенком бачили у Відні.

Ірина ЛОПУХ
 

http://expres.ua/

Переглядів: 344 | Додав: kpu-romny | Теги: Ющенко | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа

Календарь
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 56
В соцсетях
В контакте
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.