null

Меню сайта
Поиск
Случайное фото
Наши товарищи
Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

Коминформ

Сумской обком КПУ

Коминформ
 
Головна » 2017 » Март » 23 » Новий ляпас Майдану: Монако гуляє, за Юру келихи дзвенять
12:09
Новий ляпас Майдану: Монако гуляє, за Юру келихи дзвенять

Новий ляпас Майдану: людина, яку називали "тіньовим касиром" Януковича, завдяки бездіяльності Генпрокуратури уникне відповідальності. А ще, як наслідок, не отримавши вироку українського суду, Європа змушена була зняти санкції проти одного з найближчих соратників Януковича.

Рада ЄС продовжила санкції проти екс-президента України Віктора Януковича та 14 його соратників. Але зі списку видалили екс-регіонала Юрія Іванющенка. Попри те, що Юрій Іванющенко -- непублічна особа, про його вплив ходили легенди. За президентства Януковича він посідав друге (!) місце в рейтингу ста найвпливовіших українців, пише газета Експрес. У вузьких колах Іванющенко більше відомий як Юра Єнакіївський. Говорили, що він є кримінальним авторитетом. Його підозрюють у тому, що він робив чорні справи й під час революції. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що Іванющенко організовував і фінансував "тітушок", які викрадали, били та вбивали активістів Майдану. Але, як не парадоксально, українські суди Іванющенка виправдали. "Сьогодні дізнався, що Верховний Суд без повідомлення прокуратури вирішив закрити всі справи щодо цієї особи. І це зроблено саме перед продовженням санкцій ЄС щодо арештованих активів Януковича та компанії. У мене багато емоцій і не менше аргументів проти цього рішення. Але єдиний вихід -- якнайшвидше змінити склад ВСУ", -- ніби зі здивуванням написав у соцмережах генпрокурор Юрій Луценко. Однак активісти з антикорупційних організацій переконані: Луценко обманює, перекидаючи відповідальність за злив справи Іванющенка на Верховний Суд. Про підкилимні причини закриття кримінальних проваджень, а отже, і зняття санкцій з Юри Єнакіївського розпитуємо виконавчого директора Центру протидії корупції Дарину Каленюк. -- Що саме інкримінували Юрієві Іванющенку? -- Йому оголосили підозру в незаконному збагаченні на 72 мільйони швейцарських франків та організацію заволодіння 170 мільйонами гривень державних коштів, отриманих Україною від продажу квот Японії на викиди парникових газів згідно з Кіотським протоколом. Але ще понад рік тому -- 27 січня 2016 року Солом'янський райсуд Києва закрив цю справу. Причиною закриття справи була бездіяльність Генпрокуратури.

-- І в чому ж полягала ця бездіяльність? -- Річ у тому, що за рік розслідування ГПУ провела аж одну процесуальну дію у рамках кримінального провадження проти Юрія Іванющенка. Вона полягала в тому, що прокурори та слідчі допитали... юриста нашої організації, який склав заяву про злочин ще в листопаді 2014 року. Процесуальним керівником у цій справі був (ще за часів Шокіна) Юрій Столярчук. Саме його руками були поховані кримінальні провадження проти Юри Єнакіївського. Тепер Столярчук є заступником генерального прокурора Луценка... До речі, та постанова Солом'янського суду згідно зі законом не підлягала оскарженню. Але в Луценка, щоб умити руки, вирішили показово оскаржити у Верховному Суді те, чого не можна оскаржувати згідно зі законом. Отже, результат, за який генпрокурор нарікає на ВСУ, насправді був цілком очікуваним. Як наслідок, Європейський Союз зняв санкції з Юрія Іванющенка, а Україна втратила можливість повернути приблизно 200 мільйонів доларів, арештованих до того на рахунках його компаній в Монако та Швейцарії.

-- Хто ж безпосередньо винен у такому розвитку подій? Генпрокурор Юрій Луценко? -- У всьому винен Петро Олексійович Порошенко, який призначав генеральних прокурорів Ярему, Шокіна та Луценка. Всі три генпрокурори, призначені Петром Олексійовичем, доклалися до зняття санкцій з Юрія Іванющенка та закриття кримінальних проваджень, які ми змусили ГПУ відкрити ще в листопаді 2014 року.

-- Чому ж Порошенко може бути зацікавленим захищати Іванющенка?

-- Різні можуть бути мотиви. Можливо, Іванющенко знає забагато, зокрема й про діяльність нинішньої політичної еліти. Можливо, відбувся переділ бізнесів, у результаті якого Юрій Іванющенко з Петром Олексійовичем знайшли спільні інтереси. Але в будь-якому разі йдеться про політичний договорняк, ціна якого -- 200 мільйонів доларів, або ж, у перерахунку, 5,4 мільярда гривень! (Саме така сума була заморожена на рахунках Іванющенка в ЄС, -- Ред.)

-- Фактично, можна сказати, що Іванющенко поступово відновлює свій вплив у владі? -- О так! А чи відомо вам, наприклад, що людина, яку вважають наближеною до Юри Єнакіївського, працює вже і в Національній агенції з питань запобігання корупції? Мова про колишнього заступника глави Держагентства екологічних інвестицій Олександра Писаренка. Ця людина працювала в Держекоінвестиціях саме в той час, коли компанії, пов'язані з Юрієм Іванющенком, дерибанили державний бюджет і гроші міжнародної допомоги, зокрема “кіотські” гроші.

-- Як йому це вдалося?

-- Керівників департаментів у агенції нібито набирали на конкурсній основі. Але з різних джерел нам кажуть, що ця людина призначена безпосередньо з Адміністрації Президента, після узгодження з Юрою Єнакієвським.

Ірина КОВАЛЕНКО
Читайте більше тут: http://expres.ua/main/2017/03/17/233229-monako-gulyaye-yuru-kelyhy-dzvenyat

Переглядів: 393 | Додав: kpu-romny | Теги: Майдан | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа

Календарь
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 56
В соцсетях
В контакте
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.