null

Меню сайта
Поиск
Случайное фото
Наши товарищи
Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

Коминформ

Сумской обком КПУ

Коминформ
 
Головна » 2017 » Февраль » 14 » ЮВІЛЕЙНА ДАТА ВЕТЕРАНСЬКОГО РУХУ
14:29
ЮВІЛЕЙНА ДАТА ВЕТЕРАНСЬКОГО РУХУ
Lfyb

Володимир ДАНИЛЕНКО, народний депутат України VI скликання, перший секретар Сумського ОК КПУ, засновник і головний редактор обласної газети «Сумська правда»

Навесні 2017 року виповнюється 30 років ветеранському рухові на Україні. За великим рахунком, це свято всього старшого покоління країни. Адже весь шлях, пройдений Організацією з дня її створення і до сьогодні, свідчить: активна діяльність цієї громадської організації стала вагомим фактором всебічного захисту громадян пенсійного віку, зразком великої відповідальності за долю тисяч побратимів, прикладом настирливості і прямолінійності перед лицем уже сьогоднішніх випробувань і передачі своєї героїчної естафети майбутнім поколінням.

28 березня 1987 року в приміщенні Української ради профспілок відбулася Установча конференція Української республіканської організації ветеранів війни і праці. 377 делегатів, серед яких був 31 Герой Радянського Союзу і 93 Герої Соціалістичної Праці, у тому числі наша землячка, двічі Герой Соціалістичної Праці, відома доярка з Лебединського району Марія Харитонівна Савченко. Вона і керівник обласної організації ветеранів Савелій Петрович Черниш були обрані до складу Республіканської ради ветеранів війни і праці.

Примітно, що організація ветеранів війни і праці зробила свої перші кроки напередодні 70-річчя Жовтневої революції. В цьому, безумовно, була своя логіка, свій смисл, що зводились до спадкоємництва революційного, бойового і трудового подвигу нашого народу.

На своїй другій конференції, реорганізованій у І-й з’їзд, 19 листопада 1991 року Республіканська організація ветеранів війни і праці була перетворена в Організацію ветеранів України, що включала в свою структуру уже три основні категорії ветеранів – війни, праці та військової служби.

І всі ці три десятиліття активісти ветеранських організацій всіх рівнів знаходять можливість виділити головне в своїй роботі: повсякденну турботу про людину, що включає в себе соціальний, правовий і моральний захист ветеранів, життєзабезпечення людей похилого віку; захист історичної правди про Велику Вітчизняну війну і правдиве висвітлення історії України; турбота про виховання молодого покоління на кращих бойових і трудових традиціях свого народу.

Авторитет Організації ветеранів України у значній мірі забезпечувався і тим, що її створювали і багато років очолювали відомі в країні особистості: партизанський ватажок, Герой Радянського Союзу, вчений-історик Всеволод Іванович Клоков; Герой Радянського Союзу, генерал армії Іван Олександрович Герасимов; солдат Великої Вітчизняної війни, а потім генерал-ракетник, який забезпечував ядерний щит Батьківщини, – Валентин Олексійович Анастасієв.

В історію ветеранського руху Сумщини навічно вписані імена перших керівників обласної організації: Савелія Петровича Черниша, полковників у відставці Миколи Михайловича Головіна та Бориса Андрійовича Гордіна, чиїми зусиллями були створені і приведені в робочий стан структури в усіх районах і містах області.

Враховуючи те, що в лютому-березні поточного року ветерани більшості міст і районів області, а ветерани обласного центру – першими, 14-15 лютого, проводять свої ювілейні урочистості, щиро вітаю всіх активістів ветеранського руху, їх ватажків на місцях, керівника обласної організації ветеранів Івана Костянтиновича Прохоренка і всіх членів Ради обласної ветеранської організації. Висловлюю щиру вдячність за їх невтомну багаторічну громадську роботу і бажаю всім вам здоров’я, успіхів, благополуччя і нових добрих справ в ім’я ветеранського руху.

 

Переглядів: 379 | Додав: kpu-romny | Теги: ювілей, ветеранська організація, Даниленко | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 56
В соцсетях
В контакте
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.